Wasadvies

 

Hoe was ik mijn lingerie?

Sluit altijd alle sluitingen voor het wassen.

foto 1  foto 2 

 

Lingerie gaat het langst mee als je het op de hand wast. Voorgevormde beha’s mogen nooit in de wasmachine, omdat de laagjes dan los kunnen laten.

foto 3 foto 4

Als je de beha’s toch in de wasmachine wast, gebruik dan altijd een waszakje of een wasbol. En houd je aan de aangegeven temperatuur. Let op!: bij wassen in de machine kunnen de beugels bij het centrifugeren beschadigen en schade aanbrengen aan zowel de beha als de wasmachine.

foto 5 foto 6

 

Vermijd de droger en verwarming om beha’s te drogen.

foto 7

 

 

Droog beha’s niet in de zon. Die verbleekt de kleur, vergeelt de vezels en tast de rekbaarheid aan.

foto 8 foto 9

 

Strijk je lingerie nooit.

foto 10 foto 11 

 

Gebruik altijd neutrale wasproducten, speciaal aanbevolen voor fijne was.

 

Hoe behandel ik mijn badkleding?

Zoals u wellicht weet is in alle badkleding lycra verwerkt. Dit is ook meteen het “zwakke punt” van elke bikini, tankini of badpak. Chloor, zon en zeewater zijn de meest schadelijke invloeden van buitenaf voor uw huid, haar én de lycra in de badkleding. Bedenk bijvoorbeeld dat na 2 weken zonvakantie uw haar ook behoorlijk gebleekt kan zijn en dat de huid zonder verzorging uitgedroogd kan raken. Uw badkleding wordt aan dezelfde schadelijke invloeden blootgesteld en daarom geven wij graag een paar tips.

  1. Laat badkleding nooit in een gesloten tas zitten.
  2. Spoel badkleding na gebruik direct goed uit in ruim lauw water en eventueel een fijnwasmiddel.
  3. Laat badkleding nooit in stilstaand water staan. Chloor of het zeewater zullen zich vermengen met het water en zo de badkleding blijven aantasten.
  4. Laat badkleding aan de lucht drogen. Dus niet in de felle zon, over de verwarming of in de droger.
  5. Pas goed op met het zitten en/of liggen op ruwe oppervlakken zoals randen van zwembaden, glijbanen of rieten stoeltjes.
  6. Ga nooit met goede badkleding in thermaal baden. De mineralen zijn zeer schadelijk voor het badgoed.
  7. Was uw badkleding niet met shampoo (veelvuldig haren wassen met uw badkleding aan hoort hier ook bij). Shampoo is zeer schadelijk voor het badgoed.

 

U mag ervan uitgaan dat de aangekochte badkleding bij de juiste behandeling gemiddeld 1 seizoen meegaat. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de gebruiksfrequentie en bepaalde lichaamszuren.

Als de genoemde tips niet in acht worden genomen, kunnen wij geen verantwoording dragen voor de slijtage van de aangekochte badkleding. Maar bij een zorgvuldige behandeling zul je zeker langer kunnen genieten van uw aankoop.